El PSC de Vilafranca calcula que més de 2.000 persones podran sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital aprovat fa uns dies pel Congrés de Diputats. “En aquesta crisi sanitària el nombre d’usuaris al Rebost Solidari ha augmentat un 50% i actualment hi ha 1.500 usuaris habituals, 600 dels quals són menors d’edat. Tenint en compte aquestes dades i sabent que l’atur ha augmentat un 20%, calculem que més de 2.000 persones de la vila podrien beneficiar-se de l’ingrés mínim vital” ha anunciat el tinent d’alcalde i president del PSC local, Francisco Romero.

Des del PSC destaquen que aquesta iniciativa serà important per a molts nuclis familiars i subratllen que la prestació és un dret però també un deure, ja que la gent que el percebi tindrà l’obligació de fer una cerca activa d’ocupació.

Romero ha explicat que a partir del 15 de juny des de la web de l’Institut de la Seguretat es podrà sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital i ha subratllat que per l’Ajuntament el fet que hi hagi aquesta prestació els permetrà concentrar recursos per destinar a l’àrea de Serveis Socials i Benestar. En aquesta línia, ha demanat també al govern central que s’accelerin les convocatòries dels fons europeus FEDER per desenvolupar la convocatòria DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible Integral), unes ajudes de fins a 5 milions d’euros que permeten posar en marxa programes semblants a la llei de barris i que inclouen renovació urbana, servei a les persones, ocupació i promoció econòmica, etc. Tot i que l’Ajuntament en aquests moments no té cap projecte preparat per presentar a aquests fons, Romero creu que si s’activés aquesta línia podrien posar-ne en marxa algun.

FER UN COMENTARI