Més de 300 persones es concentren contra la violència masclista als carrers de Vilafranca

0
813
La marxa va recórrer els carrers del centre de la Vila i va comptar amb uns 350 participants. // FOTO: MIREIA M.

Ahir, dilluns 25 de novembre, es commemorava el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Diversos municipis d’arreu del Penedès-Garraf van dur a terme actes oficials i extraoficials per reivindicar la seva lluita contra el masclisme i recordar les més de 90 víctimes de feminicidis que hi ha hagut aquest any a l’estat espanyol.

A Vilafranca del Penedès, el col·lectiu feminista La Ruda havia organitzat una marxa de torxes a la plaça de la Vila a les 20h del vespre, que va comptar amb unes 350 persones. A les 20h es va llegir un manifest sobre les violències masclistes, i acte seguit castelleres i falconeres dels Castellers de Vilafranca, els Falcons de Vilafranca i els Xicots de Vilafranca van aixecar tres pilars en silenci. A l’acabar els pilars, les membres del col·lectiu van repartir un centenar de torxes, ja que tenien com a objectiu encendre’n una per cada feminicidi comès a Espanya aquest 2019; i es va iniciar una marxa pels carrers del centre de la capital penedesenca.

Al Palau Baltà, l’artista Mireia Sanabria va oferir un monòleg sobre l’escalada de la violència masclista en la parella; i a la plaça de la Constitució l’artista Natalia Yanot va fer la lectura i escenificació d’un poema. La marxa de torxes va finalitzar a la plaça de la Vila, on 94 dones van lligar cintes liles a un cordill mentre es llegien els noms de les 94 víctimes d’enguany. El cordill es va deixar a la plaça de Sant Joan amb una làpida explicativa.

El cordill, amb 94 cintes liles que representen els 94 feminicidis d’enguany a Espanya, es troba a la plaça de Sant Joan. // FOTO: CLARA G.

FER UN COMENTARI