Més de 400 viseres protectores fabricades amb 3D es lliuren avui als hospitals del Penedès

0
614

El col·lectiu de Makers Penedès-Garraf està construint material sanitari amb les seves impressores 3D, amb l’objectiu d’abastir els quatre hospitals comarcals: Sant Antoni (Vilanova), Sant Camil (Ribes), l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès (Vilafranca) i l’Hospital del Vendrell.

Els Makers Penedès-Garraf, integrats dins la coordinadora de makers de Catalunya, s’han associat per abastir inicialment els hospitals de la comarca. L’objectiu és fer arribar mil unitats a cada hospital, i després poder abastir altres equipaments com residències d’avis i ambulàncies.

A iniciativa de l’Ajuntament de Vilanova i de Neàpolis, els makers de les tres empreses que hi ha a Neàpolis es van posar en marxa, juntament amb la resta de Makers Penedès-Garraf, per donar resposta a les necessitats més urgents per als hospitals. A dia d’avui hi ha registrats més de 150 membres en aquesta comunitat, provinents de les tres comarques, que estan creant des de casa seva dos models: viseres especials per als sanitaris, i ganxos obreportes (per no tocar els tiradors i manetes de les portes).

Després d’una primera entrega ahir, avui dimecres es lliuraran més de 400 viseres i 200 obridors de portes, amb l’ajuda dels diferents serveis públics municipals. El material es porta primer a l’Hospital de Sant Camil, on s’esterilitza i es distribueix a la resta d’hospitals, a través d’un dispositiu que coordina el maker de Neàpolis Marc Escolà.

FER UN COMENTARI