Més de 500 persones protesten contra la MAT en una caminada a Sant Jaume

0
540
MAR ROVIRA-ACN

Aquest diumenge més de mig miler de persones han format part de la caminada contra la MAT, la línia de molt alta tensió Valmuel-Begues, que organitzaven des de la plataforma Domenys Dempeus. Aquest projecte, de titularitat privada, suposaria 182 quilòmetres de línia d’alta tensió amb 378 torres que afectarien més de 630 hectàrees des de les Terres de l’Ebre fins al Penedès.

La protesta s’iniciava des de diversos punts de la comarca del Baix Penedès: nuclis de Sant Jaume dels Domenys, la Bisbal, Llorenç i Banyeres. Des de Domenys Dempeus denuncien que la MAT suposarà un “desastre absolut pel sector agrícola” i pels allotjaments turístics ja que “trinxarà el territori”, segons apuntava el portaveu Jordi Urpí a l’ACN.

Els municipis de Lleger i el Papiolet iniciaven la marxa, d’uns deu quilòmetres, fins l’escola Els Quatre Vents de Sant Jaume dels Domenys. Els participants a la marxa recorrien el tram on està previst que s’hi construeixin 18 torres de la línia d’alta tensió, i van formar el missatge “No a la MAT” que es va poder capturar des de l’aire.

Els manifestants exigeixen que s’aturi el projecte de la MAT, que es tingui un model energètic que produeixi l’energia de manera més propera als punts de consum i que s’aprofitin les autopistes i els terrats dels edificis.
Un cop a l’escola, els assistents van llegir un manifest i un poema, i es van acompanyar amb actuacions dels grups de cultura popular de la zona i amb un vermut electrònic.

FER UN COMENTARI