Més de nou mil alumnes inicien el curs escolar a Vilanova i la Geltrú

0
168

El curs comença amb una nova baixada de ràtios a P-3 i se situa en 21 alumnes a l’escola pública i 23 a la concertada

Els centres escolars de Vilanova tornen a obrir les portes i ho fan mantenint el gruix de mesures contra la covid dels curs passat, com els grups bombolla i l’ús de mascareta a partir dels sis anys. Aquestes són algunes de les novetats que la regidora d’Educació Mercè Mateo ha recordat durant la tradicional visita d’inici del curs escolar a l’Escola Ítaca de Vilanova.

Mateo s’ha mostrat convençuda que l’experiència i els bons resultats aconseguits l’any passat “han de servir per garantir a les famílies que s’acompliran els protocols d’intervenció davant possibles casos de contagi i que es treballarà de manera coordinada per tal que l’afectació sigui la menys possible per garantir el bon funcionament del curs”. Com a novetat, aquest curs es permet la interacció entre diversos grups amb mascareta, els nens d’un mateix grup no l’hauran de dur al pati i es recupera l’accés de les famílies als centres. La mesura més destacada, però, és que els alumnes que tinguin la pauta completa de vacunació no hauran de confinar-se en cas de cas positiu a l’aula.

Pel que fa les ràtios, des de la regidoria apunten que enguany es tornen a baixar, un fet que valoren molt positivament, “ja que millora la qualitat de l’ensenyament i permet al docent oferir a l’alumnat una atenció més individualitzada”. En aquest sentit, la regidora ha recordat que el curs passat es va aconseguir mantenir tots els grups, “gràcies a un treball persistent i continuat per part de la comunitat educativa”, que reclamava una baixada de ràtios justificada per la singularitat del territori com a escola inclusiva. “La comarca del Garraf no disposa d’escoles d’educació especial i, per tant, la complexitat a l’hora de treballar amb totes les diversitats és major”, diu Mateo. Aquesta singularitat va ser reconeguda per la Generalitat i enguany s’han reduït les ràtios de P3 a 21 alumnes a l’escola pública i 23 a la concertada.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, 9.052 alumnes han tornat a les aules. D’ells, 5.781 faran estudis d’infantil i primària i 3.271, estudis de secundària, en un total d’11 escoles públiques, 5 escoles concertades i 5 instituts.

Obres a l’Escola Canigó, Ítaca i Sant Bonaventura

Des de l’Ajuntament també s’ha aprofitat l’estiu per executar actuacions de millora a l’Escola Canigó, Escola Ítaca i Escola Sant Bonaventura. Enguany, el consistori ha destinat un pressupost de 134.091 euros per fer tasques com reparacions de teulades o substitució de paviments, així com incrementar la seguretat dels entorns escolars i afavorir la mobilitat i accessibilitat de les famílies. A més, el Departament d’Educació de la Generalitat ha realitzat una intervenció de millora a l’Escola Margalló, que inclou, entre d’altres, arranjaments de cobertes, renovació i substitució de lluernaris, millores al gimnàs i menjador, reparacions de portes d’emergència i nou enllumenat exterior, zona accés principal i aparcament.

FER UN COMENTARI