Cada diumenge, a tres quarts de vuit del vespre, els Músics per la Llibertat convoquen una concentració davant la presó de Lledoners, a Manresa, per reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquest diumenge, els encarregats de posar música a la reivindicació van ser els Músics per la Llibertat de l’Alt Penedès i els de la plaça del Rei de Barcelona. Amb més d’un miler de persones, va ser de les concentracions més nombroses de totes les que s’han fet. Per encabir tots els vehicles es va habilitar un camp proper i els Mossos d’Esquadra es van encarregar de dirigir el trànsit.

Tot i que la concentració està oberta a tothom, entre el miler llarg d’assistents hi havia, a banda dels músics, molts ciutadans penedesencs. A més, també s’hi va desplaçar una delegació dels Castellers de Vilafranca, que van aixecar diferents pilars de quatre. De Vilafranca van sortir tres autobusos plens i desenes de vehicles particulars s’hi van afegir. Els regidors de Cultura de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pessarrodona, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a tots els assistents.

Com és habitual, els Músics per la Llibertat van interpretar tres peces: El cant dels ocells, l’Estaca i Els Segadors. Abans de l’inici de la concentració, Joaquim Forn va fer un tuït explicant que “esperava amb emoció sentir El cant dels ocells interpretat pels músics de Vilafranca”, mentre que en acabar el concert, Jordi Sánchez va agrair-los a través de la mateixa xarxa social “ser-hi sempre”.

 

FER UN COMENTARI