Un mes llarg intensiu d’actes dedicats a Pau Casals al Vendrell

0
1038
Jordi Guitart (Associació Pau Casals), Eva Serramià (regidora) i Montserrat Vidal (directora de l'escola de música Pau Casals).

Dijous de la setmana vinent s’inaugura la segona edició del Mes Pau Casals, que al llarg de l’octubre programa al Vendrell nombrosos actes (sobretot xerrades i concerts) relacionats amb el músic vendrellenc més universal. L’acte inaugural es fa coincidir amb el Dia Internacional Pau Casals, i consistirà en la presentació  del punt de llibre sobre Casals que es distribuirà per totes les biblioteques de Catalunya, el lliurament de la primera beca a estudiants de violoncel del Vendrell i la presentació d’una gravació inèdita del discurs inaugural de Casals en anglès als Jocs Florals de 1951 a Nova York, a més d’una lectura de poemes i actuacions musicals.

Mai va perdre la dignitat

Una ofrena floral a la tomba de Pau Casals, el concurs de colles sardanistes, una trobada de violoncels d’arreu de Catalunya, a més de diversos concerts i conferències, confeccionen un programa dens. La regidora de Cultura Eva Serramià recorda que Pau Casals “ve perdre béns, va haver de marxar de la seva terra, deixar d’actuar a molts països, però el que no va perdre mai la va ser dignitat” i va defensar-lo no només com a músic i com a home de pau sinó també com a “figura defensora de la dignitat mantinguda fins a les últimes conseqüències”.

FER UN COMENTARI