Les mesures per descongestionar l’N-340, entre les quals destacava el desviament de camions a l’AP-7, encara no s’han implantat. Havien d’entrar en vigor a partir de l’1 de gener però han quedat en els llimbs per la situació política que viu el país.

Un seguit d’accidents ocorreguts en les darreres setmanes, fins i tot amb víctimes mortals, ha disparat l’alarma dels alcaldes dels municipis ubicats dins l’àrea d’influència d’aquesta via, que consideren que si les mesures ja eren urgents, ara no es pot esperar ni un dia més. Hi hagi o no govern a Catalunya. En aquest sentit, s’han adreçat al Ministeri de Foment, exigint que no s’esperi a la formació del nou Govern per aplicar l’acord al qual van arribar amb el Departament de Territori i Sostenibilitat el passat mes de juliol.

Les mesures

Segons aquest acord, el passat 1 de gener els camions haurien d’haver començat a circular obligatòriament per l’AP-7 entre Altafulla i Vilafranca. El trànsit hauria estat bonificat amb un 42,5% de descompte per als camions de pas, i un 50% per als desplaçaments locals.

L’altra mesura principal era la gratuïtat per als turismes entre Vilafranca (entrada sud) i Ulldecona, a les Terres de l’Ebre, sempre i quan el viatge d’anada i tornada es fes amb un màxim de 24 hores. Un mecanisme per afavorir els desplaçaments diaris per motius de feina o d’estudis.

FER UN COMENTARI