Del 20 al 30 d’abril Avinyonet del Penedès celebra la tercera edició del Microvi, una proposta pionera a la comarca que té per objectiu convertir el municipi en un referent en l’àmbit enoturístic, així com donar a conèixer petits cellers i sublimar la cultura del vi.

Per l’Ajuntament del municipi, que és l’organitzador, aquesta edició servirà per consolidar i fer créixer l’esdeveniment. Si l’any passat van participar en totes les activitats organitzades un total de 1.390 visitants, enguany s’espera incrementar aquesta xifra.

S’han programat un total de nou esdeveniments, dos dels quals s’estrenaran aquest any. Tots se celebraran a pràcticament tots els nuclis del municipi i enguany per organitzar-los s’ha comptat amb la col·laboració de totes les Societats dels pobles. I és que un dels altres objectius del Microvi és, segons explica l’alcalde Oriol de la Cruz, crear ocupació, riquesa i mantenir el territori.

37 cellers petits i 150 vins a l’abast
La Mostra de Petits Cellers de l’Arboçar és l’eix vertebrador del Microvi. Tindrà lloc el 22 d’abril, hi participaran 37 petits cellers que representaran totes les DO catalanes, el Rosselló i la Rioja Baja. Per 15 euros tots els visitants podran accedir a la mostra i degustar les 150 referències de vi que hi haurà. Excepte els cellers d’Avinyonet, que hi són sempre presents, la resta seran diferents dels altres anys”. Tots els cellers han estat seleccionats per un equip tècnic. “Tots són cellers petits i familiars, que produeixen vi de les seves vinyes, en la mesura del possible de varietats autòctones de la seva zona i que, evidentment, elaboren vins de qualitat” explica Lluís Carsi, regidor de Turisme.

Aquest Microvi arriba amb dues noves activitats: “Les Àmfores de Font de la Canya i tast de vins d’àmfora”, el 29 d’abril al Jaciment ibèric de la Font de la Canya, que servirà per maridar història i patrimoni amb vins i reivindicar, a la vegada, Avinyonet del Penedès com a origen de la vinya; i “Visexual”, que serà l’encarregada de tancar aquesta tercera edició. Es tracta d’un maridatge de vins catalogats com a “orgàsmics” amb lectures de textos escrits expressament per aquests vins.

A banda dels actes esmentats, el Microvi s’encetarà el 20 d’abril amb un tast de vins naturals (enguany Vins Brisats) a Cal Candi (Les Gunyoles) i l’endemà continuarà amb un tast de vins del Massís del Garraf, enguany al Celler Can Ràfols dels Caus. Abans del tast hi haurà una xerrada a càrrec de la geòloga Maite Garriga, mentre que la introducció al tast anirà a càrrec de David Escofet, ex sommelier del Bulli el Restaurant Sant Pau. El 28 d’abril hi haurà una nova edició del Tast de Sumolls, al monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs. L’encarregat d’introduir els vins d’aquesta varietat típica catalana serà Josep Pelegrín, millor sommelier d’Espanya 2016 i de Catalunya 2014 i 2015. A més, el dia 23 hi haurà el WineFest, a Avinyó Nou, amb música en directe i enguany, coincidint amb Sant Jordi, també amb parades de llibres, roses i productes dels comerços locals. El dia 30, darrer del Microvi, es farà la ja tradicional passejada i tast entre vinyes. Les entrades per a totes les activitats es poden adquirir de forma anticipada a través de la web enoturismepenedes.cat

FER UN COMENTARI