Mig any per acabar les obres d’ampliació del Vinseum de Vilafranca

0
583

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca, Francisco Romero, i el president de Vinseum, Joan Tarrada, van visitar la setmana passada les obres d’ampliació del Museu, que si tot anés com està planificat en aquests moments es podrien acabar d’aquí a un any, a l’estiu del 2021. En aquest any que queda, caldrà anar definint, en paral·lel, el projecte museogràfic de l’ampliació. Romero ha explicat que malgrat l’aturada dels treballs durant un mes a causa de l’estat d’alarma, es reprendre a bon ritme i actualment ja hi ha un 35% de l’obra executada. El projecte consta d’un edifici posterior de 4 plantes més soterrani i d’un altre edifici amb façana a la plaça Jaume I, de planta baixa i tres plantes.

El projecte d’ampliació del Museu de les Cultures del Vi té un pressupost d’obra de 4,5 milions d’euros, dels quals el Fons Feder de la Unió Europea en subvencionarà i la Diputació de Barcelona, un milió més. La resta (1,6 milions) els haurà d’aportar l’Ajuntament, per bé que Romero confia que atesa la crisi sanitària/econòmica actual, “les dotacions de la Diputació i dels fons estructurals de la UE ens ajudin a finançar-los”.

D’altra banda, Romero també ha visitat les obres de remodelació de la plaça de l’Oli, que a partir del setembre encararan la segona fase (fins ara s’hi han les xarxes de clavegueram i d’aigua potable). El regidor ha dit que a la plaça de l’Oli s’hi vol assajar “un model d’intervenció que afavoreixi la prioritat per als vianants que, si té bon resultat, podríem implantar en altres espais del centre, com el carrer del Carme, la plaça Anselm Clavé o el passatge Enric Regull”.

El projecte preveu la supressió del carril de circulació de vehicles del costat del Mercat de la Carn (el de la banda de la biblioteca es mantindrà) i de totes les places d’estacionament de la plaça, i el terra de la zona de pas de vehicles es convertirà a plataforma única, amb un tipus de paviment imprès com el de la plaça Vall del Castell. També s’hi mantindran els arbres actuals i els fanals ornamentals (equipats amb il·luminació led); i els escocells dels arbres seran permeables i transitables. El pressupost de la renovació de la plaça de l’Oli és d’uns 345.000 euros (145.000 per a la renovació de xarxes de clavegueram i d’aigua i 200 per a la urbanització) i la previsió és que duri mig any.

FER UN COMENTARI