La Mitja de l’Espirall no remunta amb el nou traçat

0
1736

Jordi Ribes va guanyar diumenge la 38a edició de la Mitja Marató de l’Espirall, la degana de Catalunya, amb un temps d’1h 14’ 54’; el vilafranquí Abderrazak Samaoui (Velocistes Penedès), que havia anat primer en bona part de la cursa, des del principi fins passat tres quarts del recorregut, va quedar finalment segon a tan sols 33’’ del vencedor; tercer, ja a més distància (1h 18’ 3’’) hi va quedar Alberto Vieira. El següent corredor local va ser Juanra Velázquez, cinquè amb un crono d’1h 18’ 52’’.

En fèmines, la guanyadora va ser la vilanovina Carme Bertran amb una marca d’1h 35’ 20’’, seguida de la penedesenca (veïna de la Granada) Maria Pons, amb 1h 37’ 11’’, i d’Aida Pérez (1h 40’ 45’’). També va ser cinquena la segona corredora local, Judith Colomer (1h 43’ 10’’). Hi van prendre part un total de 25 dones. En l’apartat de clubs, l’equip guanyador va ser Fondistes Penedès.

L’AVV de l’Espirall havia assajat enguany un recorregut nou, més planer, amb la idea d’atreure més atletes que volguessin fer bones marques: un circuit a dues voltes de Vilafranca a la Granada, anant per la carretera de Sant Sadurní i tornant per la carretera vella d’Igualada. Però la idea no va quallar. Hi van prendre part tan sols 215, la participació més baixa de la història de la Mitja, i molt per sota dels 500 que es considerarien com a òptims. Una altra novetat de la Semi és que havia tornat a saltar del mes de desembre al novembre.