Aquest diumenge al migdia el MIV (Moviment Infantil de Vilafranca) dona el tret de sortida als actes commemoratius del seu 45è aniversari i ho fa organitzat un vermut electrònic de caràcter itinerant. La cita serà a dos quarts d’una a la plaça de l’Oli on començarà una ruta pels carrers del centre amb l’acompanyament de la Sidral Brass Band fins a arribar a la plaça de la Verema. Allà hi tocaran els dj’s Hihg Fyan Risk i La Cara B i hi haurà servei de bar i dinar a preus populars.

Les celebracions continuaran el 2 desembre, amb l’organització de les Jornades Compartim Coneixements, que s’organitzaran per segon any i que en aquesta ocasió s’obren a totes les entitats i persones de la vila. Es tractarà d’un dia on tothom que ho desitgi podrà compartir el seu coneixement mitjançant tallers, xerrades, etc.

A banda d’aquests actes, està previst organitzar una exposició fotogràfica, un passi del documental “Transformant Educant” sobre la història dels esplais o realitzar un macro joc de rol per la vila. L’acte final serà un sopar i un concert que tindran lloc la nit de Sant Joan.

Amb els comptes intervinguts
Des del MIV s’ha denunciat també la intervenció, per part del govern central, de 600.000 euros destinats a Esplac (Esplais de Catalunya), de la qual en formen part. De tota aquesta quantitat, el MIV rebia uns 4.000 euros. “Tot i que la majoria d’activitats que organitzem les afrontem amb les quotes de les famílies, aquesta intervenció ens obliga a autogestionar-nos més”, explica Adrià Nicolàs, que posa com a exemple com han hagut de retallar la celebració del Dia dels Infants “És una activitat que s’organitza conjuntament amb esplais del Penedès i el Garraf i que s’allarga dos dies, però com que no hem rebut els diners hem retallat a un únic dia, hem prescindit de grups d’animació i demanarem als pares que ens hi portin amb el seu cotxe i ens facilitin tots els àpats” conclou.

FER UN COMENTARI