La por, com la fe, mou muntanyes. O no és la por? Dimecres al vespre l’organització del Mobile World Congress anunciava finalment que la fira més important del món del sector de les telecomunicacions, que s’havia de fer del 24 al 27 de febrer a Barcelona, enguany no es faria. De les més de dues mil empreses internacionals vingudes d’arreu del planeta, una quarantena havien anunciat, en un degoteig constant des de finals de la setmana passada, que no hi assistirien a causa del coronavirus. Multinacionals sovint denunciades per no tenir cor amb el seu personal –i de tenir els accionistes com a màxim referent en la presa de decisions–, argüien que renunciaven a assistir-hi per evitar riscos de contagi amb els seus treballadors.

Fira Barcelona s’hi ha resistit tant com ha pogut (el volum de negoci de l’edició de 2019 va ser, segons dades oficials, de 473 milions d’euros), però al final s’ha imposat l’evidència que la seva celebració cada vegada tenia menys sentit si les companyies que n’havien de ser les protagonistes no hi jugaven.

Al final, doncs, no haurà estat ni el papus de la independència, ni els aldarulls que hi va haver al carrer després de la ignominiosa sentència del Procés, ni tan sols els cants de sirena de la gelosa ciutat de Madrid per emportar-se’l, el que haurà engegat a dida el Mobile barceloní, sinó la psicosi i la globalització.

És cert que tota precaució, en casos de salut pública, és poca, però tots els epidemiòlegs, amb dades sobre la taula i més coneixements que el comú dels mortals, no han sabut veure per enlloc tant de motiu d’alarma com el que s’ha generat. A la Xina, un país amb 1.400 milions d’habitants, hi ha hagut fins ara unes 1.100 persones mortes per la infecció del brot. A Espanya (46 milions d’habitants), l’any passat la grip en va matar 6.300. I fins ara no s’ha fet públic que hi hagi hagut cap decés per coronavirus a l’Estat.

Aleshores, quin és el motiu real de l’anul·lació d’un esdeveniment que –oh paradoxes!– reunint els màxims experts mundials en telecomunicacions, necessita un espai físic de trobada per fer les seves presentacions?

1 COMENTARI

  1. Corre la brama que el coronavirus és un virus induït. Sembla que l’any 2018 va ser patentat i tot. Teoria de la conspiració: algú l’ha deixat anar per fer mal i treure’n benefici? Experts han dit que la vacuna estaria llesta d’aquí a un any i mig. Com ho saben? Està programada perquè hi hagi prou nombre de malalts i possibles malalts perquè surti rentable? Només podem afirmar el que es pot comprovar. Però…

FER UN COMENTARI