Mobilització veïnal contra l’invicisme i el soroll nocturn dels bars de la rambla de la Girada de Vilafranca

0
625

Divendres de la tarda van aparèixer una dotzena de pancartes en balcons de la part alta de la Girada, de Vilafranca, en què es pot llegir “Prou sorolls” i “Volem dormir”. És la visualització d’un problema que ve de lluny i que les últimes setmanes s’han multiplicat exponencialment amb l’obertura d’un bar musical, que no deixa dormir el veïnat fins molt tard. I que se suma als molts problemes de soroll –principalment nocturn– que des de fa anys provoquen els tres bars que té al costat.

Segons fonts municipals, el nou bar musical, ubicat al capdamunt de la rambla de la Girada, té una llicència d’obertura de classificació B3, que és equivalent a restaurant. Però no és un restaurant. De fet, el dia d’obertura s’anunciaven a les xarxes socials com a discoteca. Això ja ho diu tot. Van canviar la seva publicitat, però continua com el primer dia, amb música forta, amb uns equips de so potents, que a estones se sent des de dins de les cases de l’edifici. Legalment tan sols podria tenir fil musical.

Això a banda, la seva clientela surt a l’exterior i fa molt d’escàndol a la nit. Són habituals els crits, les baralles, l’arrossegada de cadires i taules quan ja ha acabat l’activitat, vehicles que estacionen al davant amb la música molt alta i finestres abaixades, també carreres en cotxe per la rambla de la Girada. Problemes que ja existien abans de la seva obertura, amb els bars del costat, i que han anat a més. També són habituals les traques i els castells de foc a les tantes de la matinada davant mateix de l’edifici (abans i després de Sant Joan) i quan alguna veïna, a crits dels des del balcó o a peu de carrer, els ha dit que els deixessin dormir, que la canalla no podria dormir, se’ls han encarat, els han respost que “Si voleu dormir, aneu a la muntanya”, i per postres, més traques.

De trucades a la Policia Local, i als Mossos d’Esquadra, n’han fet desenes, centenars. Però no serveix de res. Demanen una solució definitiva, i no puntuals, que són les que pot oferir la policia. L’Ajuntament no els dona cap resposta a les seves propostes de tancament de locals, de reduccions horàries, i preservar el descans veïnal. Només diuen als veïns que cada vegada que hi hagi una incidència, truquin a la Policia. Cada nit en reben unes quantes. I farts de tota aquesta situació, estan duent a terme un seguit d’accions, com l’entrada al Registre de l’Ajuntament de totes les incidències setmanals, trucades i més trucades a la Policia (que darrerament, demana la identificació de qui truca), la penjada de pancartes i també van denunciant la situació als comptes de twitter @SOSLaGirada i @LaGiradaBronx. L’Associació de Veïns ha recolzat en tot moment les iniciatives del veïnat.

FER UN COMENTARI