Moció de censura del PDeCAT i PSC – Movem Sant Martí

0
1659

El pacte de progrés entre els partits d’esquerres va començar a fer aigües al cap d’un any de les eleccions (amb el pas a regidor no adscrit del republicà Manel Romanos) i aquesta setmana el que en queda ha rebut l’estocada final, amb la presentació d’una moció de censura del PDeCAT i del PSC -Movem Sant Martí. Entremig, també els socialistes havien sortit del govern, de manera que ara ja només quedaven tres regidors al govern (dos de la CUP i un d’ERC), per vuit a l’oposició.

Finalment, els socialistes han deixat de banda les seves suspicàcies de tornar a governar amb la dreta martinenca, malgrat el record encara present de quan l’alcalde Ramon Carbó (ex-UDC) va trencar el pacte CiU-PSC de dues legislatures enrere i va fer fora del govern els socialistes just abans que toqués fer el canvi d’alcaldia. Aquest cop, però, l’alcalde no serà Carbó, encara líder de la CiU transformada en PDeCAT, sinó un altre veterà regidor convergent, com és Josep Olivella, regidor des de 1999 i també expresident de l’Associació de Viticultors del Penedès. El relleu de Carbó per Olivella hauria estat una condició sine qua non dels socialistes per accedir a fer la moció de censura i afavorir la governabilitat de l’Ajuntament.

El pacte PDeCAT-Movem Sant Martí traurà de l’alcaldia, doncs, Antoni Ventura, l’únic alcalde de la CUP de la comarca, que durant bona part de la legislatura ha vist bloquejada la seva acció de govern (principalment per part del PDeCAT i de Romanos) pel fet de no tenir majoria al plenari.

La nova biblioteca, l’elaboració del projecte de centre de dia i les millores al conjunt monumental són alguns dels temes bloquejats que el nou govern tindrà sobre la taula.

FER UN COMENTARI