Molèsties al territori per una plaga de l’insecte bernat marbrejat

0
584

Aquestes darreres setmanes s’ha pogut observar a molts domicilis de diversos municipis catalans la presència d’un insecte similar a un escarabat. L’insecte, que és inofensiu i no transmet malalties, busca refugiar-se del fred que arriba entrant a edificis i cases, i és una espècie invasora procedent de l’Àsia que pot suposar afectacions en arbres fruiters i ornamentals.

Aquest insecte es coneix concretament com a bernat marbrejat (Halyomorpha halys) i desprèn una forta i desagradable olor quan es sent amenaçat. Es distingeix d’altres bernats autòctons perquè té unes bandes blanques a les antenes. Alguns ajuntaments, com el de Vilafranca, han començat a dur a terme tractaments químics puntuals.

Per tal de controlar aquesta plaga cal localitzar els focus d’entrada a l’edifici, no alliberar-los a l’exterior (cal exterminar-los), i no utilitzar insecticides domèstics, que no són efectius. La opció més efectiva és aspirar-los i submergir-los en aigua. A més, també és recomanable avisar de la presència d’aquesta plaga als ajuntaments o bé al Servei de Sanitat Vegetal o als Serveis Territorials de Barcelona del DARP.

FER UN COMENTARI