Montserrat Cassany, Jordi Luz i Gemma Marcer van ser els guanyadors del 21è Concurs Nacional del Xató de Vilanova, que va tenir lloc diumenge al Mercat del Centre en el marc de la Festa dels Marcats i el Festival del Xató. Aquest esdeveniment era la primera acció de la Ruta del Xató de la temporada 2016/17.

El jurat estava format per Ariadna Llorens (regidora d’Innovació i TIC a l’Ajuntament de Vilanova), Marc Mellado (guanyador del concurs de Tapes Creatives 2015 de Vilafranca), Josep Gómez (blocaire gastronòmic de l’Eix Diari) Ana Genis (blocaire gastronòmica) i Xavier Cisa (director de Comunicació de Monbús).

Un altre punt culminat de la Festa va ser la investidura dels xatonaires d’honor, que enguany han recaigut en les figures de la il·lustradora Glòria Fort i del periodista Jordi Eroles. El protocol d’investiment va estar dirigit pel Sr. Xavier, un personatge creat precisament per Glòria Fort per a un conte del xató que l’autora també va presentar diumenge a la capital del Garraf.

Un bon nombre de parades del Mercat del Centre van aprofitar la festa per obrir i oferir tapes de productes de proximitat. A la festa també s’hi van sumar el Pabordes de la Festa Major de 2017; el patrocinador de la Ruta del Xató, Salses Ferrer; o el Celler de Viticultors, entre altres.

1.500 racions de xató
El duet vilanoví Maboo va amenitzar musicalment una festa que tot i la pluja, va rebre una bona assistència de visitants i es van acabar venent gairebé 1.500 racions de xató.

FER UN COMENTARI