Mor als 91 anys Pere Llopart, de celler Llopart

0
497
CELLER LLOPART

El passat dimarts 1 de desembre, el propietari i refundador de Cellers Llopart, Pere Llopart i Vilarós, va morir a l’edat de 91 anys.

Llopart era un home molt actiu i reconegut al panorama vitivinícola, especialment en l’àmbit dels escumosos de qualitat. De fet, un dels objectius vitals de Pere Llopart era elaborar uns escumosos de prestigi, amb unes premisses i mètodes de producció precisos i exigents i sempre enfocats a projectar la imatge d’excel·lència en els escumosos del territori.

Pere Llopart formava part de la quarta generació de la família de viticultors Llopart, una de les més antigues del Penedès en referència a la dedicació a la vinya i l’elaboració de vins. La primera referència de la cultura vitivinícola de la família data de 1385; i a la dècada de 1950 va ser Pere Llopart qui va impulsar els seus escumosos artesans, situant-los com uns dels de millor qualitat d’arreu.

Llopart va ser un dels fundadors de la Confraria del Cava i va contribuir a que el celler fos guardonat amb la Creu de Sant Jordi el 2017.

FER UN COMENTARI