Mor el vendrellenc Joan Ferret, inventor dels primers vehicles elèctrics de l’Estat alimentats amb bateries

0
520

Diumenge va a Barcelona a l’edat de 89 anys l’empresari i inventor vendrellenc Joan Ferret Carbonell, que l’any 1956 va crear al carrer Santa Anna l’empresa Ferve, dedicada a desenvolupar aparells originals per a bateries d’automoció, especialment uns carregadors que seran el producte emblema de la marca. Ràpidament l’empresa va créixer com l’escuma, fet que l’obligà a obrir una fàbrica nova al carrer Nou i, posteriorment, es va traslladar a la seva seu actual de la carretera de Calafell. Ja a la dècada dels 60 va començar l’expansió internacional, arribant a portar els carregadors de bateries fabricats al Vendrell a més de cent països.

Pel que fa al seu vessant d’inventor, l’any 1967 Joan Ferret va crear el Fervelèctric, un automòbil elèctric alimentat amb bateries. Dos anys més tard va treure al mercat un patinet elèctric, que es pot considerar un precursor dels models actuals. El 1980 Ferret va modificar el seu automòbil instal·lant-hi un sostre amb plaques fotovoltaiques per carregar les bateries, esdevenint el primer vehicle solar fabricat a l’Estat.

Al llarg de la seva trajectòria professional Joan Ferret va idear dotzenes de carregadors, comprovadors i arrencadors de bateries. Va estar actiu fins als 85 anys.

FER UN COMENTARI