U bomber del parc de Bombers de Vilanova i la Geltrú ha mort aquesta tarda després de patir ferides greus en l’incendi d’un taller de cotxes a Vilanova aquest dijous al migdia ha acabat perdent la vida. La víctima participava en les tasques d’extinció d’uns vehicles que cremaven a l’interior del taller. Tres bombers més, que treballaven en el mateix servei, han hagut de ser atesos perquè presentaven símptomes de cop de calor. Només un d’aquests tres ha estat evacuat a un centre sanitari com a mesura preventiva, i ja ha estat donat d’alta. La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) obrirà una investigació per determinar les circumstàncies i les causes dels fets ocorreguts.

Al lloc dels fets s’hi ha desplaçat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; el director general dels Bombers, Joan Delort, i la regidora de Seguretat de l’Ajuntament, Blanca Albà.

L’avís de l’incendi havia arribat poc abans de les dues del migdia. Immediatament s’han desplaçat al lloc 20 dotacions terrestres dels Bombers. El foc ha quedat controlat a dos quarts de quatre i extingit un quart d’hora més tard. El foc ha afectat uns vehicles a la planta baixa del taller, ubicat al carrer de la Masia Nova, al polígon industrial de Santa Magdalena.

La DGPEIS ha transmès a través d’una nota de premsa el condol a la família del bomber, i tot el suport als companys que han treballat, junt a ell, en aquest servei.

De la seva banda, l’Ajuntament ha especificat que el bomber mort pertanyia al parc de Vilanova i la Geltrú i que tenia 30 anys, i que a banda dels altres tres bombers ferits, el Sistema d’Emergències Mèdiques també ha atès un parell d’efectius més, amb quadres d’ansietat.

El consistori ha decretat dos dies de dol oficial, i ha convocat per demà a les 12 del migdia un minut de silenci a la plaça de la Vila.

FER UN COMENTARI