LA MOSSEGADA. Av. del Rei Pere I, 18, L’Arboç
Obert cada dia de 8.30 a 23 h.(dimarts tancat)
Cuina mediterrània i brasa
977 67 00 89

Amb poc més de tres anys des que va obrir les portes, la Mossegada ha esdevingut ja un dels restaurants més populars de l’Arboç. I no és casual. El seu gerent, en Juan Carlos Prieto, porta tota la vida dedicat a la restauració i ha pogut engegar el negoci amb un gran bagatge i experiència professional que explica la línia ascendent que porta la Mossegada des del dia que va obrir. “El restaurant –explica en Juan Carlos- el van construir el meu pare i el meu tiet i les meves tietes són les primeres que el van regentar”. Després d’uns anys, però, van traspassar el negoci i, finalment, el març del 2013 en Juan Carlos el va tornar a obrir.

La Mossegada té capacitat per a un centenar de comensals i l’espai es distribueix en dues grans sales: una d’interior i una terrassa que a l’hivern i quan la climatologia ho requereix queda tan­­ca­da i completament climatitzada, mentre que a l’estiu és un menjador a l’aire lliure.

dsc_0006

A la Mossegada s’hi fa cuina mediterrània i casolana i hi ocupa un lloc destacat la brasa. Graellades de carn, peix, verdures o cargols a la llauna es fan a la brasa amb carbó vegetal i natural i són dels plats que més sortida tenen de la carta. Una carta que, de mitjana ronda els 20-25 euros, un preu més que assequible tenint en compte la varietat de plats que s’hi ofereixen i la qualitat dels productes que es cuinen. Pel que fa a la carta de vins, hi predominen les referències del Penedès, tot i que també se n’inclouen altres de la resta de DO de Catalunya, així com algun Rioja.

Si el comensal prefereix menú, es trobarà amb quatre propostes de primer i quatre de segons, sempre amb alguna amanida, algun plat de brasa, algun altre amb salsa i una proposta amb peix. El preu del menú dels dies laborables, amb cafè i beguda inclosos, és de 10 euros, mentre que el de cap de setmana surt per 15 euros. A més, s’ofereix també la possibilitat de fer menús a mida, pensats sobretot per a celebracions i grups grans. El restaurant completa la seva oferta amb una carta de 15 tapes, cuinant també plats per emportar i oferint servei de càtering a qui ho requereixi.

Aquest cap de setmana, a la Fira de l’Enramada aquest restaurant arbocenc hi portarà dues tapes: el “bollo preñao”, un platet asturià en honor als orígens d’en Juan Carlos i la seva família i lligades de gamba amb salsa romesco.

FER UN COMENTARI