Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local reforçaran la vigilància als carrers de Vilafranca per evitar més aglomeracions com les que s’han viscut aquest migdia just després de les tronades aèries de la Festa Major. Així ho han avançat fonts municipals a l’ACN.

La mesura arriba després que aquest dissabte centenars de persones hagin celebrat actes espontanis massius al centre de la vila, incomplint les mesures de seguretat decretades pel govern de la Generalitat per prevenir l’expansió de la covid-19. En un comunicat emès a primera hora de la tarda, l’Ajuntament ha emès un comunicat fent una crida a la responsabilitat de tothom i demanant que es complissin les mesures de seguretat de la covid19. Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca ha difós a través de les seves xarxes socials un vídeo lamentant els fets i adreçant-se especialment als components dels balls populars que han protagonitzat aquests actes: “Els adverteixo que es prendran les mesures necessàries per evitar de nou aquests fets”, ha dit, a la vegada que ha fet una crida a la responsabilitat de tots els ciutadans per evitar que aquests fets es tornin a produir i perquè participin dels actes programats “sense posar en risc la salut, i amb respecte per a aquells que han patit la malaltia, han perdut una persona estimada, o que lluiten dia a dia per eradicar la malaltia posant en risc la seva vida”.

Crida del president de la Generalitat i la consellera de Salut

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, també han fet una crida a gaudir de la festa amb responsabilitat. “Sé la il·lusió que fa l’arribada de les Festes Majors dels nostres pobles, retrobar els amics i familiars, però us he de demanar que no oblidem les mesures de seguretat, distància i mascareta. Sempre. A tota hora i a qualsevol lloc. Sisplau, ens juguem l’any aquests dies” piulava el president, mentre que la consellera afegia “Fa quinze dies vam fer un cribratge a Vilafranca pel creixement de casos i avui es produeixen unes imatges que no corresponen amb la situació de l’epidèmia. El millor homenatge a Sant Fèlix és no posar-se en risc”.

El quintet administrador també ha lamentat i condemnat els fets, així com els Castellers de Vilafranca i la Coordinadora de Grallers.

Una cercavila alternativa

Tal com estava contemplat en el programa d’actes simbòlics de la Festa Major , a les dotze del migdia començaven a petar set tronades aèries des de diferents punts de la vila i que substituïen la concorreguda i tradicional Tronada a la rambla de Sant Francesc. Malgrat això, a la plaça Penedès i a la rambla de Sant Francesc, just davant del monument a Milà i Fontanals, s’hi congregaven desenes de veïns i veïnes així com membres de diferents balls del seguici festiu. En acabar les tronades, bona part dels balladors i balladores marxaven per la rambla de Nostra Senyora i començaven a fer el mateix recorregut que es fa el dia 29 al migdia. S’han encès alguns sortidors de foc i alguns dels balls fet les seves danses, mentre desenes de veïns i veïnes s’afegien a la cercavila. En arribar al carrer de Santa Maria, el més estret de tot el recorregut, s’han viscut les aglomeracions que han esdevingut virals a les xarxes socials.

 

FER UN COMENTARI