“Mossos: llums i ombres”, el nou documental del penedesenc Guillem Carol

0
592

El programa “Sense Ficció” de TV3 estrenarà dimarts que ve el documental Mossos: llums i ombres, dirigit i produït pel penedesenc Guillem Carol (Incís Films) sobre la història recent dels Mossos d’Esquadra. El reportatge analitza els esdeveniments que han marcat el cos policial, des de la seva refundació després del franquisme fins als debats sobre quin model policial demana la societat catalana.

El documental es nodreix d’imatges d’arxiu de Televisió de Catalunya sobre la història dels Mossos i també del testimoni de polítics, responsables del cos i experts en la matèria. El fil conductor el marca la cronologia dels fets i l’explicació del dia a dia de la policia catalana en les seves àrees més destacades, com la investigació criminal, la lluita antiterrorista, la brigada mòbil o el patrullatge urbà.

A Mossos: llums i ombres es reflexiona sobre la permanent relació d’amor i desamor del cos policial i la societat catalana, a partir de fets recents com els atemptats del 17 d’agost de 2017, el referèndum de l’1-O, el paper del major Trapero i la resposta als aldarulls després que es fes pública la sentència del procés, però també fent referència a esdeveniments anteriors com les grans manifestacions entre 2008 i 2012, el cas Ester Quintana i la prohibició de les bales de goma.

FER UN COMENTARI