El 6è Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava encara la recta final després de deu dies d’actes i projeccions que han situat Vilafranca i el Penedès al centre de l’univers cinematogràfic relacionat amb el món vitivinícola. Han passat deu dies i en queden quatre, però gairebé resten la meitat del programa d’actes per realitzar-se.

Els primers quatre dies de festival van ser molt intensos. Les sales es van omplir de gom a gom per gaudir de les diferents seccions de cinema, i van rebre el Premi Most 2016 dijous el guionista de Nissaga de Poder Josep M. Benet i Jornet i divendres el sommelier Josep Roca.

Demà divendres part del protagonisme l’acapararà al tercera sessió del Brot, que projecta del dels millors curtmetratges d’aquesta última temporada, entre els quals El Adiós, darrer Premi Gaudí. També avui es projectarà a la històrica nau Alfons XIII del celler Miquel Torres a Vilafranca El ciudadano ilustre, dirigida per Mariano Cohn i Gastón Duprat i protagonitzada per Nora Navas i Òscar Martínez. I la taverna del Vinseum acollirà el Vins&Sound, un tast de vins en companyia del músic, cineasta i director del festival Sónar, Sergi Caballero.

El dissabte, dins la secció Gran Reserva, tindrà lloc la projecció de Frantz, que arriba al Most després que la seva protagonista, Paula Beer, fos premiada a la Mostra de Venècia amb el Premi Marcello Mastroianni a la millor actriu emergent. També es faran diversos passis en cellers, acompanyats d’accions enoturístiques variades; i se seguiran passant films de la secció Collita.

Diumenge, la traca final
I diumenge, la traca final, amb la gala de cloenda presentada per Biel Duran, el lliurament dels deu Premis Most 2016 (millors obra segons el Jurat, treball de ficció, documental, premis a la projecció internacional, la tradició, el treball promocional, Vi Català, Jurat, Jurat Jove i premi del públic). Durant la gala també es projectarà Loca alegría, guanyadora de l’Espiga d’Or, millor actriu ex-aequo a les protagonistes i Premi del Públic al Festival de Valladolid. D’altra banda, el mateix diumenge hi haurà el Mini Most Filmets (una selecció de curts infantils, alguns d’animació).

FER UN COMENTARI