“NeNe Malo” i “Epoc”. Aquestes són les signatures dels dos principals autors de pintades a la via pública de Vilafranca, i tots dos ja han estat identificats i multats per l’Ajuntament, que té l’obsessió de posar setge contra les persones que embruten deliberadament la imatge de Vilafranca i fer-li pagar no només una multa sinó també la reparació dels mals fets. Dels cinc falsos grafiters enxampats fa dos anys in fraganti es va passar l’any passat a setze, en bona part gràcies a la col·laboració ciutadana, que quan en descobreix un truca la Policia Local, o bé el filma o li fa fotos, i passa la informació anònimament al cos policial.

neneMalo-17
La porta del Vinseum, la font de Sant Sebastià, al font dels Alls o infinitat de façanes i persianes havien estat embrutades un i altre cop per “NeNe Malo”. La “broma” li ha costat 3.000 euros de sanció i 6.500 més en reparació de danys. A “Epoc” li ha sortit més baratet: 3.000 euros de sanció i 2.900 en reparacions per haver pintat portes metàl·liques, els porxos de la plaça Constitució i del carrer de la Cort, senyals de trànsit, etc. Els autors també poden canviar les multes per treballs a la comunitat i en cas que negar-s’hi i declarar-se insolvents, se’ls pot arribar a retirar els ajuts socials, si en reben.

“No és art, és porqueria”
El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort ha qualificat de “lacra” aquest escampall de pintades i l’alcalde Pere Regull ha sentenciat que “això no és art, és una porqueria”. El batlle també ha dit que “tots els actes incívics afecten la col·lectivitat”, en el sentit que costen diners a l’erari públic i que afecten també la qualitat de vida de la ciutadania, per la qual cosa fa una crida a col·laborar amb la Policia Local per ajudar a fer-hi front. Regull afirma que cada setmana es donen actes incívics a la vila, ja siguin pintades, crema de contenidors, trencament de lluminàries, d’ampolles de vidre, la no recollida de caques de gos, etc. i assegura que en endavant “serem extremadament durs en aquest tema”.

FER UN COMENTARI