El Museu Víctor Balaguer de Vilanova exposa el Guinovart més transgressor

0
1789

Dijous de la setmana que ve s’inaugurarà al Museu Víctor Balaguer de Vilanova l’exposició temporal “Guinovart, trencant els límits”, que es podrà veure durant tot l’estiu (del 16 de juny al 17 de setembre), amb una vintena d’obres procedents de la Fundació Espai Guinovart d’Agramunt, de la col·lecció privada de la seva filla i comissària de la mostra, Maria Guinovart; i també amb una peça de grans dimensions que és propietat del Museu vilanoví, cedida per Guinovart al tombant de segle.

Guinovart_blau2

El fil conductor de la selecció d’obres que s’exposaran és la vessant transgressora de l’artista: en un quadre hi apareix la tela trencada, en una altra la tela supera els límits del marc, en una altra el marc està trencat, o cremat, fins i tot hi ha pintures volumètriques que fan difícil discernir si són pintura o escultura. Hi predomina, amb tot, la pintura, amb una escultura stricto sensu. “Volem donar a conèixer al públic quant de polièdric va ser com a pintor, escultor, gravador, les obres relacionades amb la música…”, ha dit Maria Guinovart.

De tons blaus i ocres
Quant a la varietat cromàtica de l’exposició, en la meitat d’obres hi dominen els blaus mariners de Vilanova i en l’altra meitat els ocres dels paisatges d’Agramunt.

FER UN COMENTARI