N-340 lliure de camions i autopista gratuïta a partir de l’1 de gener

0
2385
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es va reunir dilluns a la tarda amb els alcaldes dels 25 municipis de les Terres de l'Ebre, el camp de Tarragona i el Penedès ubicats dins l'àrea d'influència de l'-N-340.

A partir de l’1 de gener s’implementarà la proposta de la Generalitat per descongestionar i reduir l’accidentalitat a l’N-340, una via molt saturada, especialment pel pas de camions.

La proposta, prèviament acceptada pel Ministeri de Foment, contempla dues mesures. Per una banda, els camions no podran circular per l’N-340 entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant i entre Altafulla i Vilafranca Sud. En aquests dos trams hauran de desviar-se obligatòriament cap a l’AP-7 amb bonificacions en el peatge del 42,5%, per als camions de pas, i del 50%, en el cas dels desplaçaments locals.

Per altra banda, els cotxes gaudiran d’una bonificació del 100% en l’import del peatge de l’AP-7 per als moviments interns entre Vilafranca Sud i Alcanar. En aquest cas, els conductors hauran d’entrar i sortir per un dels accessos d’aquest tram en un període de 24 hores com a màxim.

Com ja succeeix en altres vies de peatge, aquestes bonificacions es vehicularan mitjançant el sistema de pagament dinàmic (Via-T), de manera que els que vulguin gaudir-ne hauran de disposar de TELETAC.

La implementació de les dues mesures permetrà desviar entre 3.800 i 4.000 camions diaris de l’N-340 a l’AP-7 entre Tarragona i l’Hospitalet de l’Infant, la qual cosa millorarà la seguretat i la fluïdesa en la carretera.

Consens al territori
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va presentar la proposta dilluns als alcaldes dels 25 municipis de les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i el Penedès ubicats dins l’àrea d’influència de l’-N-340. “Aquesta és la proposta acordada amb l’Estat, però abans de tirar-la endavant volíem comptar amb el consens del territori, tal com hem pogut acreditar durant la reunió d’aquesta tarda”, va destacar Rull.

Concretament han donat llum verda a la proposta els alcaldes d’Altafulla, l’Arboç, Bellvei, Calafell, Castellet i la Gornal, Creixell, Cunit, Roda de Berà, Santa Margarida i els Monjos, Torredembarra, el Vendrell, Alcanar, Amposta, Aldea, Camarles, Ampolla, Perelló, Tortosa, Cambrils, Vila-seca, Mont-roig, Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, Subirats, Vilafranca i l’Ametlla de Mar.

FER UN COMENTARI