Una delegació de Neàpolis s’ha desplaçat a Roma aquesta setmana per participar en les primeres reunions dels grups de treball internacionals associats a Creative Makers, un projecte europeu que vol crear una xarxa de FabLabs infantils a Itàlia, Estònia, Irlanda i Catalunya, en aquest darrer cas a la capital del Garraf.

Els FabLabs són espais col·laboratius i oberts que proporcionen maquinària digital per a l’elaboració de projectes. En aquesta iniciativa concreta estaran pensats per al públic infantil, amb vocació d’incidir en l’aprenentatge des d’un vessant pràctic, i sota el paraigua temàtic del sector del lettering i la impressió.

La trobada a Roma suposa la posada en marxa d’aquest projecte, que es finança amb una aportació de la Unió Europea per cobrir el 60% dels costos de la iniciativa, valorada amb un pressupost de 343.023 euros, dels quals Neàpolis en gestionarà una partida de més de 50.000.

La proposta, que es desenvoluparà durant el 2018, preveu que culmini a principis del 2019 amb la creació dels quatre FabLabs.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Innovació, Juan Luís Ruiz, s’ha manifestat molt satisfet que Neàpolis tingui un rol principal en aquest projecte europeu, no només per la innovació que suposa, sinó també perquè “entronca amb una tradició impressora local de la qual tenim un gran exponent en la figura de Joan Oliva”.

FER UN COMENTARI