Neix TiÁM, projecte de suport a les persones amb demència i els cuidadors al Penedès

0
289
L'equip de l'associació TiÁM.

A partir d’ara el territori penedesenc comptarà amb una nova associació que vol donar suport a les persones amb demència i a les famílies cuidadores, que s’ha creat sota el nom de TiÁM. L’entitat, que ha estat premiada a la darrera convocatòria de la Fundació Pinnae d’Impuls Social a la vegueria, busca aportar assessorament gratuït, suport al cuidador, atenció integral a les persones afectades per la demència i un servei als municipis.

L’associació TiÁM també té per objectiu “donar visibilitat i combatre l’estigma a les demències davant la manca de recursos i els prejudicis a què es veuen sotmeses les persones afectades”, i això es vol fer a partir d’assessorament sobretot a aquelles persones que malgrat tenir símptomes encara no han estat diagnosticades o bé a les que acaben de ser-ho.

El fet d’haver estat premiats a la convocatòria de la Fundació Pinnae aporta una dotació econòmica que els permetrà comptar amb un equip professional transdisciplinari i amb el material necessari per poder realitzar les intervencions amb les mesures de seguretat adients. Els serveis de TiÁM inclouen el Programa CAPIR, en relació a l’empoderament dels usuaris i el suport psicològic a afectats, o el Programa FIKA, adreçat a municipis i que va enfocat a promoure la salut cognitiva per combatre l’aïllament social.

Fins al dia 30 de setembre, i amb motiu del Dia Internacional de l’Alzheimer, el 21 de setembre, l’associació ofereix valoracions de la memòria gratuïtes, que es poden sol·licitar a través de les dades de contacte de la pàgina web tiam.cat.

FER UN COMENTARI