Aquest cap de setmana, 16 i 17 de juliol, Ribes acollirà la primera edició del Vaivé, un festival de dansa contemporània amb perspectiva inclusiva que organitzen conjuntament el GER i l’associació Junts en Acció.

Els seus organitzadors parlen d’un festival “amb ànima inclusiva, que faci visible la diversitat de la nostra societat” amb voluntat d’apropar la dansa a tothom i fusionar cultura, patrimoni arquitectònic i art. La idea inicial era que els espectacles tinguessin un format itinerant i transcorreguessin per racons singulars i poc convencionals de l’espai públic i rural del poble (carrers, places, edificis històrics, camps, boscos, patis o terrats de cases particulars, etc.), però a causa de la covid-19 el format del festival s’ha adaptat i limitat adaptant la proposta als espais de l’entitat Ger i al recinte medieval del castell, deixant el circuit itinerant per a properes edicions.

El cartell del festival Vaivé combina propostes de companyies i artistes consolidades amb treballs de nous creadors, col·lectius amb diversitat funcional i intel·lectual, estudiants i gent gran i a la vegada proposa un seguit d’activitats paral·leles com xerrades, projeccions i tallers per divulgar diverses facetes de la dansa.

Ger i Junts en Acció volen que el festival esdevingui una plataforma estable que doni suport a la creació de dansa més diversa, que permeti l’experimentació i la creació a totes les persones amants d’aquesta disciplina, que sigui un laboratori d’experimentació social i artística al voltant de la dansa i que al llarg de l’any pugui acollir residències artístiques tant de treballs professionals com amateurs.

6 espectacles en dos dies

Per aquesta primera edició el Vaivé proposa sis espectacles de petit format entre divendres 16 i dissabte 17. Tres són de companyies locals professionals, mentre que les altres tres peces són amateurs (una de la mà de l’associació Junts en Acció, una altra d’una escola de dansa de la comarca i una tercera creació col·lectiva intergeneracional a càrrec d’un laboratori previ organitzat dins el marc del festival). A més, es preveu fer un taller per adults i un de familiar i complementar la programació amb la projecció d’un documental i un col·loqui posterior.

 

 

FER UN COMENTARI