Els Nens estrenen 5 de 8 i pilar de 7 però desmunten el 4 de 9

0
1610

Els Nens del Vendrell no van fer la diada de Santa Anna que haurien somniat, però deunidó. En l’actuació de festa major de dimecres a la plaça Vella hi van poder estrenar dos castells, com són el 5 de 8 i el pilar de 7 amb folre, i hi van sumar una nova torre de 8 folrada. El gran repte del dia, però, que era el 4 de 9 amb folre, se’ls va resistir per la desconfiança de l’enxaneta, que el va desmuntar en les dues ocasions que el van intentar amb dosos col·locats. El castell estava per fer-lo.

5 de 8 dels Nens per Santa Anna.
5 de 8 dels Nens per Santa Anna.

La diada va començar amb 40 minuts de retard. Hi actuaven només els Nens i va durar una hora i mitja: entre peus desmuntats, intents desmuntats i pauses per agafar forces i veure l’estratègia a seguir entremig, es va fer llarga, i després del primer intent de 4 de 9, es va començar a buidar.

Els Nens van arrencar de 5 de 8. Abans de provar-lo s’havien assegurat molt a assaig que el tenien per descarregar, perquè el colós es va aguantar molt quiet durant tot l’ascens i descens. Començaven, doncs, estrena i ampliant gamma.

En el darrer assaig havien tornar a posar sisens al 4 de 9 amb folre, mentre que el 4 de 8 amb agulla, per dubtes al pom de dalt, quedava descartat. El castell de nou, per tant, era el gran reclam del dia. I els dos intents que van fer van ser calcats: castell molt estable, per descarregar, però l’enxaneta va dir que no quan remuntava sisens. El desencís a la plaça i a la colla era evident. Fa 124 que Santa Anna no veu cap castell de nou (des del darrer de l’època d’or dels castells), segons ha referenciat l’historiador casteller Manel Güell.

Pilar de 7 folrat descarregat.
Pilar de 7 folrat descarregat.

Ho van resoldre bé, no obstant, amb una nova torre de 8 amb folre i, sobretot, amb un pilar de 7 folrat final, bellugadís, el primer de l’any, que va portar la major ovació de la diada.

FER UN COMENTARI