L’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, ha anunciat aquesta setmana que el Departament de Salut ha inclòs dins les seves previsions el reivindicat hospital de Vilanova. L’alcaldessa ha avançat que l’any vinent la conselleria té previst planificar tots els equipaments hospitalaris que des de fa anys es reclamen al país i que, dins d’aquestes prioritats, s’hi troba el nou hospital de Vilanova, un centre necessari davant les limitacions que pateixen les instal·lacions actuals. “El 2017 hem de tenir una previsió de les dates de construcció del nou hospital”, ha afirmat Lloveras, que ha afegit que “es tracta d’una molt bona notícia, ja que suposa desencallar un tema que fa molts anys que arrosseguem”.

La notícia la va donar a conèixer dimecres coincidint amb l’inici de la celebració del centenari de la Fundació Sant Antoni Abat, entitat que gestiona l’actual hospital de Vilanova. Durant els parlaments, la gerent de la Fundació, Dolors Camacho, va recordar la voluntat del centre des de la seva creació: donar atenció sanitària a la ciutadania i estar al costat de les persones més necessitades. “El centre que avui coneixem manté la seva vocació de servei a la ciutadania, però amb una mirada diàfana que s’ha sabut adaptar a les necessitats socials de cada moment”, va afegir. En aquest sentit, va explicar que des de la Fundació es treballa en diversos fronts, entre els quals destaquen el desenvolupament de projectes de recerca i innovació en l’àmbit social i de la salut i el foment del voluntariat, format per un grup de persones que des de 1990 ofereix suport emocional i personal als pacients ingressats.

La regidora de Serveis Socials, Gisela Vargas, va voler posar l’èmfasi en el “gir social” que ha fet la Fundació els darrers anys i va posar l’exemple de la cessió dels terrenys on actualment s’ubica la Plataforma de Serveis a les Persones, un equipament creat per donar resposta a les necessitats socials d’una forma integral.

També va anunciar altres iniciatives que la Fundació posarà en marxa properament, com un nou servei de tutela per a persones grans amb demència, que està pendent de contractació amb la Generalitat, o un nou projecte d’allotjament per a persones sense sostre, que s’impulsarà conjuntament amb l’Ajuntament.

Per celebrar el centenari, durant el 2017 se succeiran xerrades, exposicions i concerts amb la finalitat de donar a conèixer a la ciutadania la història de la Fundació i la seva tasca en favor de les persones més vulnerables.

FER UN COMENTARI