Neus Lloveras fa oficial que no es tornarà a presentar a les eleccions

0
656

L’alcaldessa Neus Lloveras ha oficialitzat aquest dimecres al migdia des de la seu del PDeCAT de Vilanova que d’aquí a un any i mig, quan s’acabi l’actual legislatura, deixarà la política activa i es reincorporarà a la seva anterior activitat laboral. No repetirà, per tant, com a candidata, i ho anuncia amb prou marge de temps com perquè el PDeCAT tingui temps de triar alcaldable, promocionar-lo i preparar-lo per al càrrec en cas d’assolir-lo. Lloveras també ha dit que en aquests divuit mesos que li queden al front de l’Ajuntament, es dedicarà al 100% a la seva ciutat, Vilanova, de manera que ja avança que si hi haguessin renúncies de diputats al Parlament i tingués plaça, renunciaria també a la seva acta de diputada.

L’anunci l’ha fet amb tota solemnitat amb el coordinador general del partit al costat, David Bonvehí, i també amb la presència de Ferran Bel.

Lloveras ha explicat que la decisió de limitar la presència en política a vuit anys, de fet ja tenia presa des que es va presentar per primera vegada com a candidata a alcaldessa, l’any 2011, però més insistentment l’havia anat repetint en els seus cercles polítics al llarg dels darrers nou mesos, per bé que no ho havia volgut fer públic en temps de tanta convulsió política a Catalunya. També ha admès que “la vida municipal, tot i que pot ser molt dura, enganxa”, però que ha volgut mantenir “la fredor mental” i no allargar-ho ja que, altrament, podria quedar condicionat el seu retorn al món laboral, al qual no vol renunciar: “Per mi la política és un mitjà, no un objectiu, i és una etapa de la meva vida”.

L’alcaldessa també ha deixat clar que no deixa la política municipal per fer el salt a la política general: no repetirà com a diputada i resta pendent la decisió de si segueix com a presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) o si també la deixa d’immediat.

Neus Lloveras es va presentar per primer cop com a cap de llista de CiU a les eleccions municipals de Vilanova al 2011, va assolir l’alcaldia i al 2015 va revalidar la victòria. Ara centrarà els seus esforços a acabar el projecte municipal iniciat fa vuit anys i a garantir-se un bon relleu al davant del PDeCAT, tot i que també ha dit que no recomanarà cap candidatura sinó que farà costat a la que surti, sigui qui sigui. Deixar l’alcaldia ara, a manca d’un any i mig per acabar el mandat, ni se li ha passat pel cap: “aquesta estratègia no seria ètica”.

Com a balanç de la feina feta, Lloveras recorda que “al 2011 teníem un ajuntament arruïnat, sense projecte, que havia apostat pel totxo, pel diner fàcil, i ara té projecte i té molt futur, Vilanova és una de les ciutats mijtnes importants de Catalunya”.

FER UN COMENTARI