Aquest cap de setmana 4.870 veïns i veïnes dels barris marítims del Vendrell estaven convocats a les urnes per decidir quines propostes d’inversió i manteniment de les diferents que prèviament havien estat proposades per les associacions de veïns. En total havien d’escollir entre tres propostes de 6.000 euros relatives a actuacions de manteniment i 2 de fins a 15.000 referents a inversions. Es tractava, per tant, que els veïns dels tres barris de platja s’apropessin fins al Centre Cívic de Coma-ruga entre dissabte i diumenge i marquessin amb una creu una actuació de cada import de les que se’ls proposava.

En total, aquest exercici el van fer 198 persones, malgrat que 6 d’elles van marcar més d’una proposta i el seu vot va ser considerat com a nul. Aquestes xifres representen una participació només del 4,07%, una dada que per l’alcalde del municipi, Martí Carnicer ” és satisfactòria, ja que el procés s’ha fet en un temps relativament curt i era la primera vegada que es tirava endavant una iniciativa d’aquest tipus”.

A banda d’aquestes gairebé 200 persones que van votar, una vintena més es van apropar al Centre Cívic de Coma-ruga i no ho van poder fer, ja que es tractava de veïns dels Masos i aquesta zona no estava inclosa en el procés. En aquest sentit, el regidor de Participació Ciutadana, Ferran Trillas, ha lamentat que no s’informés degudament a tots els veïns i ha demanat disculpes per això.

Finalment, les propostes més votades pels veïns i que l’Ajuntament tirarà endavant de forma immediata són: la instal·lació d’un circuit d’aparells biosaludables i elements esportius en algun emplaçament de Sant Salvador i el manteniment dels parcs infantils de l’Ermita i/o del carrer Marinada del mateix barri; la instal·lació també d’aparells biosaludables i elements esportius en algun emplaçament de Coma-ruga, així com tasques de manteniment (il·luminació i pintura de parets) del pas subterrani per a vianants del carrer de l’estació del mateix nucli; i, finalment, col·locar papereres, panells informatius i senyalitzar el barri d’El Francàs i fer el manteniment del pas de sota la via entre el carrer Joan Puig i Ferreter i el passeig Marítim Masia Blanca perquè no s’entolli. En total, l’Ajuntament del Vendrell hi destinarà 72.000 euros.

FER UN COMENTARI