Nou anys i més de 1.300 bloguers a la Penedesfera

0
1231

Coincidint amb el novè aniversari de la seva creació la Penedesfera, la comunitat de bloguers de les quatre comarques de la vegueria Penedès ha superat ja els 1.300 bloguers agregats. Tot i la diversificació d’eines TIC, amb un augment continu d’usuaris a aplicacions de comunicació a internet com Twitter, Facebook i Instagram que incideix en l’actualització i la creació de nous blogs, la xarxa penedesfèrica continua augmentant. Així també els twittaires de la Penedesfera superen de llarg els cinc milers.

Coincidint amb els nou anys de la reunió constituent de la Penedesfera a Gelida, llavors naixent com un col·lectiu informal i des de ja fa anys com a secció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP), se segueix amb el mateix objectiu de facilitar la visibilitat de les idees i opinions ciutadanes gràcies a internet.

La xifra de 1.300 continua fent de la Penedesfera el col·lectiu de bloguers més nombrós i actiu de Catalunya amb la referència del portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès www.penedesfera.cat. Destaca respecte la darrera actualització l’augment de blogs en la categoria de “Turisme” i els que s’escriuen per difondre novetats d’empreses, així com l’increment de bloguers al Baix Penedès i els escrits en castellà, tot i que els escrits en català suposen gairebé el 80% del total, entre la desena de llengües presents.

FER UN COMENTARI