Aquest dilluns a la tarda els usuaris de la biblioteca municipal podran ja estrenar les noves instal.lacions del Centre Cultural de la plaça Nova. L’equipament, que triplica l’espai en relació amb les dependències del carrer Sant Pere, ofereix molts més espais i comoditat, amb nou mobiliari, sales d’estudi i de treball, una nova sala d’actes, pati interior, i nou equipament informàtic i àudiovisual i que es distribueix en tres plantes i prop de 1.750 metres quadrats.

La nova biblioteca mantindrà el mateix horari que fins ara i obrirà els matins de dimarts a dissabte de 10 a 2 del migdia i les tardes de dilluns a divendres de 4 a 2/4 de 9 del vespre.

Portes obertes
Aquest dissabte al matí es va celebrar una jornada de portes obertes que va arrencar amb una cadena humana que va traslladar simbòlicament els darrers llibres i materials i al Boti Boti, la mascota de la biblioteca, fins al Centre Cultural, i en què van participar més de 150 persones.

Posteriorment, es van organitzar diversos grups per tal que tots els veïns i veïnes i usuaris del servei poguessin descobrir com és la nova biblioteca municipal. Montse Medall, regidora de Cultura, va destacar la gran millora que suposarà per a la vila comptar amb un equipament d’aquesta qualitat i característiques, alhora que va agrair l’esforç i el treball realitzat pels serveis municipals i els equips tècnics implicats en la construcció i posada a punt del Centre Cultural.

La directora de la biblioteca, Glòria Bricollé, va emfasitzar les reivindicacions i demandes dels ciutadans com un motor per empényer als responsables polítics i les institucions a millorar els serveis i els equipaments. Va tenir també un emotiu record per aquells usuaris que malauradament no han pogut veure el nou edifici i va demanar paciència en aquests primers dies d’adaptació als equips i espais del Centre Cultural.

Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní, va concloure lamentant que la situació política i la persecució judicial impedissin que el conseller de Cultura, Lluís Puig, no pogués assistir a l’acte i recordant-ne unes paraules del dia del mes de juliol que van visitar plegats el Centre Cultural: “El país es construeix sobre els llibres”.

Ribas va reconèixer la gran col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat per fer possible aquest projecte, que va començar a caminar fa gairebé una dècada i que ja és una realitat després de tres anys d’obres. I va recordar que gràcies a les subvencions i aportacions d’altres institucions s’ha cobert gairebé la meitat del cost de construcció d’aquest nou equipament, que s’ha situat en una mica més de 3 milions d’euros. L’edifici ha costat tres milions cinquanta mil euros, juntament amb els arranjaments del voltant; la Diputació ens ha ajudat amb subvencions de 450.000 euros i amb tot el servei que ens estan donant i per part de la Generalitat hi ha els 770.000 euros de subvenció; ara ens han donat la notícia que potser el dia 28, per Festa Major, rebrem una altra subvenció de 200.000 euros. El cost que ha tingut, doncs, per la ciutadania, de les nostres butxaques, perquè jo sempre dic que l’Ajuntament no paga res, sinó que ho paguen sempre els ciutadans, ha estat aproximadament de 1.600.000 euros dels 3.050.000. Per tant, el meu agraïment a qui ens ha ajudat a fer-ho possible”.

FER UN COMENTARI