Nou establiments de Sant Pere de Ribes recolliran oli domèstic utilitzat

0
139

Si fins ara l’oli usat es recollia només a les escoles i a la deixalleria, a partir d’aquest mes a Sant Pere de Ribes també es pot deixar a nou establiments del municipi, que són els que s’han afegit a la campanya de recollida d’oli domèstic reciclat, impulsada per l’Ajuntament del municipi.

La majoria d’aquestes botigues es troben al nucli de Ribes i són: Bio Bio Pompas (carrer Jaume Balmes, 60), Encuentro Natura (carrer Nou, 9), Drogueria Versailles (plaça del Centre, 8), Cafeteria del Drac (carrer Torreta, 3), Un Quart de Quilo (carrer Torreta, 36) i OTPN Parc Garraf Granja Escola Can Pere (Masia Can Pere de la Plana). Pel que fa a les Roquetes, els establiments col·laboradors seran: botiga Sinra Infantil (plaça Llobregat, 1) i les parades del forn de pa El Bastó i Carns selectes Encara i Xavi del Mercat Municipal La Sínia.

Per poder oferir aquest servei, s’han posat a disposició d’aquests nou establiments un total de 900 envasos, que s’afegeixen a la primera partida de 500 amb què es va iniciar l’acció a principis d’estiu. En aquests recipients s’hi pot incloure tot l’oli usat a les cases. No cal separar en diferents tipus, ni colar les restes de menjar que hi pugui haver barrejades amb l’oli.

Els establiments que vulguin adherir-se a la iniciativa han de posar-se en contacte amb el departament de Promoció Econòmica (promocioeconomica@santperederibes.cat). El transport i rentat dels recipients el porten a terme empreses de l’economia social. D’aquesta manera, es fomenta la creació de llocs de treball per a persones amb problemes d’inserció social o algun tipus de discapacitat, ja sigui física o mental.

FER UN COMENTARI