Avui s’han aprovat les bases del concurs de projectes arquitectònics de l’edifici del Tabaris de Coma-ruga. És el primer pas d’un procés de licitació que culminarà amb la rehabilitació de l’edifici del Tabaris per tal de destinar-lo a usos turístics, culturals i veïnals.

Amb aquest procés l’Ajuntament seleccionarà els professionals tècnics que s’encarregaran de redactar els projectes de rehabilitació de l’edifici, amb concordança amb l’estudi d’usos realitzat i amb el procés participatiu desenvolupat l’any passat.

L’edifici de Tabaris es concep com un nou equipament municipal amb innovadors productes i serveis turístics per a Coma-ruga , així com un espai habilitat per a la celebració d’actes diversos, configurant-se d’aquesta manera en un espai polivalent al servei dels veïns i visitants. Hi haurà diferents espais com una zona de celebració d’actes multitudinaris (fires, congressos, trobades, etc.); un espai per a la difusió de la figura i l’obra de l’artista Santiago Padrós i l’art del mosaic; un altre per donar a conèixer la importància de la Reserva Marina Masia Blanca, com a enclavament estratègic per a la recuperació d’espècies marines i com a exemple sensibilitzador envers la tasca de conservació del medi ambient; una zona dedicada a la història de Coma-ruga; i finalment, una àrea destinada a un ús veïnal, especialment per a les associacions.

La rehabilitació de l’edifici Tabaris de Coma-ruga s’emmarca dins l’acció “Recuperació i dinamització de l’espai públic i elements patrimonials del centre urbà de Coma-ruga com a elements estratègics de foment de l’activitat turística i econòmica”, finançada pel fons europeu FEDER.

 

FER UN COMENTARI