Nou penedesencs, a judici per la protesta contra la PxC, vuit anys després

0
1122

25 d’abril de 2010. PxC, sense representació el plenari vilafranquí, sense cap mena de suport social a la vila, organitza la seva diada a Vilafranca, davant de l’Auditori Municipal. La ciutadania reacciona i es mobilitza organitzant una manifestació pacífica, festiva, amb música i també amb lemes contra el discurs racista de la PxC. La manifestació pels carrers del nucli urbà, amb més de 300 persones, acaba a la Zona Esportiva, on tenien intenció de llegir un manifest. Allà els esperaven un important contingent d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Hi ha crits, insults, llançaments d’objectes a banda i banda del cordó. La batussa acaba amb dos detinguts entre els manifestants i la denúncia per part dels Mossos de dos dels activistes.

Vuit anys en guaret
El cas havia quedat en un calaix dels Jutjats. Però ara, vuit anys després, quan era a punt de prescriure i en plena repressió judicial contra el moviment independentista, s’ha reobert. El jutge ha citat de declarar els nou penedesencs investigats dijous de la setmana que ve al migdia als Jutjats de Vilanova i ha fixat com a data del judici el 13 de novembre. A banda de les sancions econòmiques aplicades en el seu moment, se’ls acusa de danys, lesions, atemptat a l’autoritat i desordre públic, i s’enfronten a dos anys i nou mesos de presó. En senyal de protesta, s’han convocat sengles concentracions dimecres a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de la Vila de Vilafranca i dijous a la 1 del migdia davant dels Jutjat de Vilanova.

Àlex Vendrell, un dels investigats, afirma que en les fotos amb què es basa la denúncia “es veu clarament que no teníem cap actitud violenta” i que els nou denunciats van ser “triats a dit” perquè eren persones conegudes per formar part de diferents col·lectius. Ell, per exemple, era el vocalista del grup Inadaptats. Vendrell veu “claríssim” que hi ha una connexió entre la repressió judicial actual a l’independentisme i la reobertura del cas. Es consideren “caps de turc” d’una “guerra de baixa intensitat” que vol espantar l’activisme polític i coartar la seva llibertat de moviments en qualsevol mena de mobilització.

La CUP, per la seva part, demanarà el suport de l’Ajuntament als encausats i la retirada dels càrrecs a la Generalitat.

FER UN COMENTARI