Durant sis mesos treballaran en la millora d’espais naturals a Banyeres, Llorenç, Santa Oliva, l’Arboç i Bellvei

A partir del 12 de maig, cinc veïns del Baix Penedès començaran a treballar en el Pla d’Ocupació Baix Penedès 2017 que, finançat per la Diputació de Tarragona, els formarà i els donarà feina durant sis mesos.

Les tasques que desenvoluparan seran de millora dels espais naturals i turístics i intervindran en cinc municipis de la comarca: Banyeres, Llorenç, L’Arboç, Santa Oliva i Bellvei. En cada municipi hi duran a terme les tasques fixades i calendaritzades pel Consell Comarcal juntament amb els ajuntaments. Així doncs, es milloraran camins municipals, es netejaran sotaboscs d’espais públics, es desbrossaran parcel·les de titularitat pública, etc. En cas que la pluja no permeti actuar a l’aire lliure, també s’han contemplat les actuacions que es faran a cobert i que impliquen fer manteniment de diversos equipaments municipals.

Abans de començar a treballar, els cinc beneficiaris del Pla d’Ocupació rebran formació específica sobre prevenció de riscos laborals i ús de les eines de treball bàsiques (motoserra i desbrossadora).

En la convocatòria per accedir a aquest pla es van presentar 73 persones de les quals els serveis tècnics de cada ajuntament de la comarca, els del Consell Comarcal i els de la Diputació en van escollir cinc.

El Consell Comarcal del Baix Penedès s’acull al Pla de Foment de l’Ocupació de la Diputació de Tarragona des del 2013, el primer any que aquesta va començar a impulsar la iniciativa. Enguany, té previst destinar 573.000 euros en plans d’ocupació comarcals com el del Baix Penedès. “Aquests plans representen una oportunitat per formar-se, per treballar, per fer currículum i per tornar a inserir-se al mercat laboral” va explicar Joan Josep Malràs, diputat  de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació.

FER UN COMENTARI