Aquest dimecres al matí el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani ha inaugurat el nou Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) del Penedès-Garraf, situat al carrer Josep Llançà de Vilanova i la Geltrú. Es tracta d’un servei públic especialitzat que ofereix atenció i recuperació a totes les dones i als seus fills afectades per processos de violència masclista, per tal de facilitar la reparació del dany patit i proporcionar-los una atenció de qualitat. En aquest nou SIE hi treballa un equip multidisciplinari de nou persones (professionals del dret, la psicologia, el treball social   i l’educació social) que atén tots els casos que els deriven des dels Serveis d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) de diferents municipis del Penedès-Garraf , així com les dones que s’hi adrecen per iniciativa pròpia.

Fins ara a Catalunya hi havia vuit SIE i les dones del Penedès i Garraf havien de traslladar-se a Sant Feliu de Llobregat, Igualada o Tarragona. Tal com ha anunciat el conseller El Homrani, aquest 2020 es doblarà la xifra: “els SIE són un servei necessari d’acompanyament, recuperació i reparació d’una de les xacres que ens fa envermellir com a societat. Des del govern fem una aposta molt clara per aquest model, perquè necessitem més capil·laritat al territori. Per això  aquest 2020 doblarem el nombre de SIE arribant fins als 15 i 1 d’especialitzat”.

Per l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, el SIE és un servei “malauradament” molt necessari pel territori que evitarà que les dones de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf “hagin de fer uns desplaçaments desmesurats amb els seus fills i filles per ser ateses”. En aquest sentit, ha indicar que el SIAD de Vilanova va atendre 350 dones l’any 2019.  Per la seva banda, la directora del nou SIE, Susana Conesa, ha explicat que aquest nou servei treballarà coordinadament amb tots els SIAD de les tres comarques i que serà el referent en tots els circuïts d’atenció i recuperació a les dones  i els seus fills víctimes de la violència de gènere.

L’any 2019 els vuit SIE que hi havia al país van atendre un 5.000 dones i més de 1.150 infants.

FER UN COMENTARI