Nou sistema de recollida de brossa intel·ligent a Bellvei

0
677

L’Ajuntament de Bellvei i l’empresa concessionària de la recollida de la brossa ECOBP han signat un acord perquè a partir del 4 de novembre entri en funcionament el nou model de recollida selectiva, en el qual els contenidors tindran un sistema d’obertura amb targeta magnètica. El sistema de recollida intel·ligent vol afavorir el reciclatge. S’implantarà a tot el municipi excepte al polígon dels Masets, on es farà la recollida porta a porta.

L’any passat, tan sols el 22% de la brossa es va recollir separada; el 78% restant va anar al contenidor de rebuig. Entre el 4 i el 7 de novembre s’implantarà un sistema de contenidors per a les fraccions orgànica i inorgànica que només es podran obrir mitjançant targeta magnètica i de manera programada: de dilluns a diumenge l’orgànica, i els dimecres i diumenges la inorgànica.

Les persones que tinguin nadons o gent gran a càrrec podran sol·licitar a l’Ajuntament l’ampliació de la freqüència d’obertura per als bolquers. Els residus de vidre, paper/cartró i envasos se seguiran gestionant com fins ara.

En total s’instal·laran 32 bateries de contenidors de càrrega lateral amb cinc fraccions cadascuna. Les targetes per a orgànica/inorgànica seran lliurades a cada un dels titulars de les taxes d’escombraries, tant si són d’habitatge, com de comerç. Pel que fa al polígon, hi haurà dues bateries de contenidors per a vidre, paper/cartró i envasos. A més, a totes les empreses se’ls lliuraran contenidors amb rodes de la fracció resta i orgànica, i se’ls passaran a recollir les deixalles seguint el calendari establert. Durant el mes d’octubre es durà a terme una campanya de comunicació per fer arribar tota la informació a la ciutadania sobre el nou sistema, ja sigui per carta, amb sessions informatives i punts informatius.

FER UN COMENTARI