Deu veïns del Baix Penedès, citats a declarar pels talls a l’AP-7 convocats per Tsunami Democràtic

0
757
Un moment de la concentració d'aquest matí davant la caserna de la Guàrdia Civil. //

Deu persones dels municipis de l’Arboç, Banyeres, la Bisbal, Calafell i Sant Jaume dels Domenys han estat citats a declarar aquesta setmana a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona. El motiu de les citacions són els bloquejos que es van dur a terme a l’AP-7 a la zona de la Jonquera i a l’altura de Salt el passat mes de novembre, impulsats per l’organització Tsunami Democràtic amb l’objectiu de protestar i exigir la llibertat dels presos i exiliats polítics.

D’altra banda, també hi ha diversos veïns de les Terres de l’Ebre i del Camp de Tarragona, que en conjunt superen la trentena i, segons dades de la Guàrdia Civil, ronden la cinquantena. L’Agència Catalana de Notícies ha informat que els activistes que havien de declarar avui s’han acollit al dret de no declarar perquè el cas es manté sota secret de sumari: “no estan declarant perquè hi ha decretat el secret de sumari i no sabem el contingut de les acusacions”, detallava Montserrat Aumatell, de Juristes per la República. L’advocada insistia que el fet de no tenir accés a l’expedient dificulta la tasca de la defensa: “entre altres aspectes s’hauria de demostrar si aquestes persones hi eren o no, i si el tall era il·legal o legítim”.

Concentracions de suport

Des dels grups de suport antirepressius Alerta Solidària i La Baula declaren que aquestes citacions formen part d’una “operació d’estat que vol represaliar una mobilització de protesta pel seu contingut potencial i no pas per les seves afectacions”, i asseguren que des d’avui i fins dijous hi haurà concentracions de suport a les persones afectades davant la caserna de Tarragona.

De fet, avui desenes de persones ja s’han concentrat amb pancartes davant la caserna de la Guàrdia Civil per manifestar el seu desacord davant aquestes imputacions.

Els grups de suport afegeixen que les citacions s’han fet “amb imputacions poc precises i a les palpentes” i asseguren que el que pretenen és “intentar dissuadir la població catalana d’iniciar noves mobilitzacions”.

Demà dimecres hi ha una nova convocatòria de suport a les 10h davant la caserna del carrer Maria Aurèlia Capmany, 6, de Tarragona.

FER UN COMENTARI