Tornen el Vilafrancs, la campanya de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès per incentivar el comerç local i fer costat als sectors que durant la primera fase de la pandèmia van haver de tancar. Des d’aquest dilluns i fins al 6 de gener es posen novament a la venda els xecs regal que permeten fer compres de fins a 50 euros pagant-ne 30 (la diferència l’aporta en gran part l’Ajuntament i, en menor mesura, els comerciants).

Tothom en podrà adquirir

La nova emissió de Vilafrancs arriba amb novetats destacables “fruit de l’experiència de la primera campanya i de la valoració que s’ha fet conjuntament amb els comerços adherits”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Joan Manel Montfort. La primera de les novetats és que, a diferència de l’estiu ara podran comprar els xecs totes les persones que ho vulguin només posant el número de DNI. Per tant, no caldrà estar empadronat a Vilafranca ni ser major d’edat per adquirir-ne.

Una altra diferència respecte a la primera edició és que els xecs seran de 10 euros de compra i se’n podran comprar fins a cinc d’una vegada. A més, no caldrà especificar el sector al qual es preveu gastar-los, ja que, tots serviran per comprar en qualsevol establiment adherit a la campanya.

Els Vilafrancs es podran adquirir telemàticament a través de la plataforma www.vilafrancs.janto.es la qual, segons el regidor, també s’ha millorat. A més, qui vulgui adquirir-los en mà podrà fer-ho al Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, entitat que ha finançat part del projecte.

En aquesta nova emissió de Vilafrancs s’hi han sumat, pel moment, més d’un centenar d’establiments i des de l’Ajuntament es preveu que s’anirà incrementant en els pròxims dies. L’aportació que el govern local preveu destinar a aquesta campanya és de 175.000 euros. Segons ha explicat Montfort, si bé en la primera emissió dels xecs no es van arribar a destinar ni 70.000 euros, en aquesta ocasió i amb les modificacions fetes l’Ajuntament preveu que la iniciativa rutlli: “Els Vilafrancs són una eina excel·lent. En ser un projecte pioner, ha calgut millorar alguns aspectes, però pensem que la campanya funcionarà”, declarava el regidor.

FER UN COMENTARI