Dilluns es va iniciar una nova campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment ibèric de la Font de la Canya, on fa uns anys es van trobar les llavors de raïm més antigues del nord-est peninsular (segle VII a.C. Una troballa que ha permès confirmar que el Penedès va ser l’origen de la vinya a Catalunya.
Els treballs, que s’allargaran fins al 20 d’octubre, se centraran en dos objectius. Per una banda, finalitzar l’excavació arqueològica a la zona on es troben els recintes del segle III aC, per integrar-los a l’itinerari de la visita del jaciment.

I per altra, preparar la zona on se situen els recintes més antics (segle VII aC) de cara al següent període quadriennal d’excavacions, que tindrà lloc entre el 2018 i el 2021. Per procedir a la seva futura excavació, enguany es continuen els treballs d’extracció del sediment aportat els anys 70 del segle passat. L’excavació d’aquestes cases permetrà, en un futur pròxim, conèixer de primera mà com vivia i s’organitzava la primera comunitat de viticultors del Penedès.

Un cop finalitzats els treballs d’excavació, la major part dels esforços s’invertiran en els treballs de laboratori de neteja, siglat, classificació, inventari, dibuix i fotografia de materials ceràmics, però també lítics com els molins fariners.

Visita amb tast de vins
La Font de la Canya participa a la Ruta dels Ibers que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya per aquest cap de setmana. Dissabte, a les 11 del matí, s’oferirà una visita al jaciment per conèixer les darreres troballes que clourà amb un tast de vins al mateix jaciment. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció.

FER UN COMENTARI