Nova convocatòria per a la rehabilitació energètica de locals i habitatges a Vilafranca

0
259
La regidora Lourdes Sánchez i el regidor Francisco Romero. // LA FURA

La regidora d’Habitatge i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca, Lourdes Sánchez, ha presentat una nova convocatòria de subvencions per a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges i edificis d’habitatges de l’àmbit residencial, que s’obrirà al setembre.

“L’objectiu, en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima pel 2030, és reduir un 40% les emissions de CO2 i alhora rehabilitar i protegir els habitatges en l’estalvi energètic”, explicava. L’any passat, el pressupost estava fixat en 120.000 euros que es van traduir en una inversió de 535.000 euros, a benefici de 74 habitatges. Enguany es tornarà a comptar amb aquest pressupost.

“Vilafranca va ser pionera en subvencions locals en rehabilitació energètica, i per altra banda ara els fons Next Generation es focalitzen en rehabilitació en transició energètica i energies renovables. Tot es podrà consultar a l’Oficina Local d’Habitatge. Els tràmits són senzills però es faran xerrades informatives” afegia.

Com a novetat, la subvenció municipal s’obre als locals ubicats a les plantes baixes amb activitat econòmica als carrers afectats pel Pla d’Intervenció Integral del Centre i el carrer Comerç, així com locals en planta baixa que siguin propietat i seu d’entitats i associacions sense ànim de lucre del municipi.

Els ajuts podran ser del 30% del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris de 3 o més habitatges. El tràmit estarà obert fins a esgotar la partida corresponent i com a màxim fins al 31 de desembre de 2022.

La informació es podrà consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès seu.vilafranca.cat. També es pot contactar amb l’OLH, presencialment al c/ Sant Pere, 3, a través del correu electrònic habitatge@vilafranca.cat o al telèfon 938180654, de dilluns a divendres, de 9 a 14h.

FER UN COMENTARI