El mes de març cinc escoles de Vilafranca inauguraran la nova ruta escolar que el Centre Vila ha ideat per donar a conèixer la relació entre la història de Vilafranca i el comerç. Les escoles Dolors Piera, Pau Boada, Cristòfor Mestres,  Mas i Parera, i Sant Josep seran les primeres a fer el recorregut històric que comença a la Font dels Alls i acaba a la plaça de Jaume I.

Durant el passeig, d’aproximadament 50 minuts, els nens coneixen el perquè del nom d’alguns carrers, el passat comercial de la ciutat i la relació de la vila amb mercats i fires de referència. També descobreixen el paper dels gremis i la seva relació amb les figures de la festa major, i sobretot, una part del passat de la ciutat, que encara es fa visible en les façanes i el model constructiu d’alguns edificis.

La iniciativa, tal com ha explicat el president de l’associació Centre Vila, Fèlix Hill, “pretén descobrir els orígens comercials de Vilafranca als ulls dels més petits mitjançant una visita cultural i històrica, adaptada per a les escoles”.

La Setmana del 19 al 25 de març, en el marc de la Setmana del Comerç que organitza la Generalitat de Catalunya, la ruta serà oberta a tothom.

FER UN COMENTARI