L’Espai d’Equitat de Vilanova ha presentat avui al matí les dues noves campanyes que ha preparat per combatre, per una banda, la violència masclista i, per l’altra, fomentar entre els més joves el respecte cap al col·lectiu LGTBI, el rebuig vers actituds masclistes i la gordofòbia.

Amb el nom de “Truca a la Carme”, s’han editat fulletons i targetes que aprofitant les inicials d’aquest nom apunten algun dels comportaments que són indicatius d’actituds masclistes: Control, Aïllament, Ridiculització, Manipulació i Explotació. A més, s’inclou també un telèfon mòbil i les dades de l’Espai d’Equitat perquè qui ho necessiti pugui establir un primer contacte. “Amb aquesta campanya el que pretenem és demostrar que sempre hi ha algú a l’Espai d’Equitat que els escoltarà”, explica la regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Adelaida Moya.

La segona campanya porta per títol #rebentalanorma està adreçada específicament al públic jove i per això s’ha optat pel suport audiovisual i s’han creat tres vídeos que es faran circular per les xarxes socials. Amb un llenguatge directe i a partir d’exemples quotidians, es busca interpel·lar i responsabilitzar els més joves davant d’actituds de LGTBIfòbia, masclisme o gordofòbia. “Ens adrecem especialment als nois amb la voluntat que siguin agents de canvi”, explica Moya.

L’Espai d’Equitat funciona des de l’any 2008 i treballa en tres eixos: prevenció, atenció i reparació en termes de perspectiva de gènere. Les dues campanyes han estat creades per la periodista i feminista Marta Rius.

Consulta el primer vídeo de la campanya aquí

 

FER UN COMENTARI