El Nowa Reggae programa més de 15 concerts amb la música jamaicana com a reclam

0
1849
El jamaicà Kabala Pyramid és un dels artistes destacats de 2017.

Vilanova es prepara per gaudir aquest estiu de la dotzena edició d’un dels seus festivals de referència de la ciutat, el Nowa Reggae, que consolida el seu trasllat de la platja del Far al parc de Ribes Roges després de la sentència judicial de l’any passat que els obligava a marxar perquè el “soroll” molestava un veí que els va denunciar. Serà els dies 14 i 15 de juliol. L’any passat va comptar amb 3.000 persones de públic.

Enguany l’organització manté l’aposta per artistes jamaicans de gran rellevància, com Ky-mani Marley, The Melodians o Kabaka Pyramid, però també amb noves propostes de reggae en català de mà del jove Adala & The Same Song Band o els veterans The Cabrians.

Un dels fills de Bob Marley
El jamaicà Ky-mani Marley –el penúltim dels fills del rei del reggae– encapçala precisament el cartell, al costat de les llegendes del rocksteady The Melodians. Ky-mani, des que va iniciar la seva carrera musical el 1997 ha fet evolucionar els sons que va popularitzar el seu pare afegint influències del hip-hop, blues o fins i tot el rock en cadascun dels seus sis àlbums en solitari. Al 1998 va aconseguir el seu primer disc d’or amb Gotta be moving on up.

Per la seva banda, The Melodians són una autèntica llegenda viva en la història de la música jamaicana i actuaran en exclusiva europea al Nowa Reggae. Van ser un dels protagonistes en la transició de l’ska cap al rocksteady, coneguda com l’època daurada jamaicana, que va durar poc més de dos anys a finals dels 60. Va crear cançons que encara perduren en els nostres temps, com I will get along with you (1967) o l’èxit mundial Rivers of Babylon, que va ser versionada posteriorment per Boney M. La banda encarregada d’interpretar les instrumentals del trio jamaicà tornarà a ser The Kinky Coo Coo’s.

Tribut a Prince Buster
Per completar l’aposta pels sons clàssics i aprofitant per retre tribut a un dels icones jamaicans que va morir a finals de 2016, la mítica banda barcelonina The Cabrians, juntament amb una llarga llista de col·laboracions locals, homenatjaran Prince Buster, un dels més grans ambaixadors de l’ska i el primer que va apostar per les produccions d’artistes locals jamaicans a finals dels 50, en detriment del rhythm and soul nord-americà.

La llista d’artistes destacats inclou també Kabaka Pyramid, que s’ha guanyat durant els darrers cinc anys ser considerat un dels artistes més talentosos i polifacètics de Kingston, amb un estil que barreja el missatge, l’energia i la melodia del reggae amb les líriques del hip hop; Adala & The Same Song Band, que presentarà el seu primer LP Cel, inspirat en el roots reggae dels anys 70 i ‘80; Drop Collective, una banda formada per deu músics que interpretaran clàssics del jazz amb el seu propi filtre d’ska i reggae; i també estaran els valencians Auxili; Iration Steppas, referent europeu de l’escena dub europea; la trobada de tres sound systems diferents durant la nit de divendres, el de Jah Life International, Green Light i Dubstral; Antxón Sagardui, juntament amb Novato i Raggattack, completen la llista d’actuacions.

Els valencians Auxili, en concert (foto: Bernat Almirall).
Els valencians Auxili, en concert (foto: Bernat Almirall).

Bib Mama i Sentinel
Finalment, l’escena dancehall actual estarà representada per les actuacions de Sentinel Sound i Big Mama, ambdós provinents d’Alemanya. Sentinel visitarà per tercera vegada Vilanova, mentre que Big Mama, un col·lectiu femení amb un gran reconeixement internacional, farà la seva primera aparició al Nowa Reggae.

L’abonament del festival té un preu anticipat de 40 euros (també hi ha l’opció de comprar l’entrada per un dia), al web www.nowareggae.com.

FER UN COMENTARI