Núria Busquet guanya el 19è Premi de Narrativa de l’Odissea

0
1331

Núria Busquet Molist és la guanyadora del 19è Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea a obra publicada, en obtenir la majoria de vots emesos pels lectors i lectores que han participat com a jurat en la pressent edició del premi. L’escrutini, entre els 21 originals presentats, es va fer públic durant el sopar celebrat pels lectors a Vilafranca el 18 d’octubre. L’obra guanyadora, Partícules, es presentarà a Vilafranca el 16 de novembre, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

 

Partícules és, sobretot, una anàlisi agredolça de les diferents maneres de relacionar-nos amb les persones que ens envolten, que podem estimar, odiar o fins hi tot ambdues coses alhora. Els personatges, tots en un moment extrem de les seves existències sense ser-ne conscients, són habitants de la ciutat de Prípiat, la més propera a la central de Txernòbil.

 

Núria Busquet va néixer a Cardedeu l’any 1974. És traductora, escriptora i activista cultural. Ha traduït les obres de teatre Jerusalem, de Jezz Butterworth; Quatre minuts, dotze segons, de James Fritz; i Forat de conill, de David Lindsay-Abaire; i els poemaris Nit fidel i virtuosa, de Louise Clück (Edicions el Buc, 2017), i Dades sobre la lluna, de Dorianne Laux. Així mateix, ha col·laborat com a traductora en l’antologia Com elles (Lleonard Muntaner, Editor, 2017) i és autora del llibre de poemes Arca mínima (Edicions Tremendes, 2016). El 2014 va participar en el 23è Seminari de Traducció Poètica de Farrera, del qual va fer l’edició del llibre Esperit i Fang, juntament amb Ricard San Vicente. Així mateix, és organitzadora del Festival de Poesia de Cardedeu PAM! (Poesia A Manta!) i escriu en el bloc literari Els crits de les bèsties a la nit (www.nuriabusquet.cat).

 

Malgrat el canvi de format del premi de l’Odissea, que ha passat de guardonar una obra inèdita a una de publicada, en aquesta nova etapa els lectors i lectores segueixen tenint un paper actiu en el veredicte, ja que es responsabilitzen de seleccionar les obres, entre les publicades en català durant l’any anterior, les que consideren millors, i després de sotmetre-les a un procés de lectura i debat, trien les finalistes i després d’un nou procés de lectures entre totes les finalistes, trien per majoria l’obra mereixedora del Premi.

FER UN COMENTARI